tisdag 18 november 2008

Solbruna strumpbyxor


Strumpbyxor har ju en massa härliga fördelar - som ju alla som läser det här forhoppningsvis redan har fattat. Förutom att det är ett skönt plagg så ger det ävan möjligheten att ändra benens färg och nyans. Såhär på hösten när allt ändå är kallt och rugging och huden är blek så använder jag mig av ett superhärligt trick - solbruna strumpbyxor. Man slipper lägga ut en massa pengar på solarietider och benen ser fräscha ut i alla fall. Bonusen är att man få den där härliga looken som gör att benen även blir riktigt snygga. Benens missfärgningar och ojämheter slätas ut samtidigt som benen får en härlig lyster men ändå ser naturligt soliga ut. Det liksom lyser upp i höstmörkret mot dagens svarta strumpbyxmode är solbruna nylonben ett givet blickfång på stan. Veckans val är därför självklart. Det är Lindex 20 den solbrun som gäller! Det är skönt med 20 den när det är lite svalare ute, men ändå perfekt inne. Ett fräscht intryck som är snyggt snyggt och skönt på en gång. Prova ett par solbruna tunna nylonstrumpbyxor redan i morgon. Jag lovar att du kommer att bli glad av resultatatet.

torsdag 13 november 2008

Maskor!




Var går strumpyxor oftast sönder? Ja, för min del är det i alla fall i fotdelen. Det är nog oftast skorna som på något sätt skver emot och så är maskan där. Och det finns väl inget fulare än trasiga strumpbyxor. Ett sätt att minimera risken för maskor vid fotdelen är att använda strumpbyxor med fotförstärkning. Men den hindrar ju egentligen bara maskan att sprida sig, och ge upphov till den fula randen. Men det blir ju hål i alla fall och strumpbyxan måste slängas. Ett sätt att hantera det är att alltid använda andra strumpor över när man använder stövlar. Är det kallt så är ett par vanliga bomullsstrumpor bra, annars duger ett par korta nylonstrumpor. I skor som inte är öppna, tex pumps eller loafers så har jag ofta ett par steps innuti. Då blir det bara dom som blir trasiga. Annars är det alltid bra att kontrollera sina skor invändigt. Jag har märkt att särskilt sandaletters band ibland kan ha vassa kanter. Det kan alltså vara bra att ta ner dom på något sätt. T.ex. med en nagelfil.

måndag 10 november 2008

I kortaste laget

Trenden med kortare och kortare överdel tar fart på allvar i höstmörkret. Idag såg jag en tjejj i 25-årsåldern med en lång vit skjorta med en tjockare tröja till. Undertill hade hon bara ett par halvtranspranta matta svarta strumpbyxor och min gissning var att det var ca 40 den, inte mer i alla fall. Förutom att det såg väldigt svalt ut så var det i lite väl kortast laget för hon visade nästan hela strumpbyxorna. Det är väl ok att ha ett par täckande tights och en längre tröja, men bara strumpbyxor, nja inget för mig i alla fall. Om strumpbyxorna är heltäckande är det väl kanske ingen skillnad som att gå i tights, men jag tror ändå det skulle kännas fel. Om jag går omkring hemma i bara strumpbyxor för att leta efter en passande kjol, eller klänning, så känner jag mig på något sätt lite naken. Men hon tycktes ju trivas och killarnas blickar var ju som fastnitade. Det var kanske det hon ville! För min personliga del har jag gärna strumpbyxor, men jag vill vara säker på att den övre regionen inte syns. Där går liksom min integritet på något vis. Jag tycker det kan vara väl så besvärligt att hålla ihop benen med en kjol som är kortare än till knäna när man sätter sig ner. Hon, tjejjen jag såg, satt ju knappt på skjortan ens...

torsdag 6 november 2008

Hur många?

Jag har nu under hösten gått och tittat mig omkring på stan och kunnat konstatera att det är en hel del kvinnor som bär strumpbyxor/tights. Oftast svarta och i högre deniertal så att de blir mer eller mindre täckande av benen. Det verkar ju vara den gängse modetrenden just nu. Det jag sett är ju kvinnor med kjol, klänning eller typ lång tunika så att benen syns. Men det är ju ändå svårt att veta hur vanligt det egentligen är att det bärs strumpbyxor. För många börjar nog använda tunna strumpbyxor under långbyxorna nu när det börjar bli lite kyligare ute. Det värmer tillräckligt när man är ute men det blir ändå inte heller för varmt när man sen går in. Senare under vinter blir det säkert mer naturligt med grövre strumpbyxor i bomull eller långkalsonger (väldigt osexigt) men dom måste man ju ta av sig när man kommer in, annars blir man ju kokt om benen. Jag pratade med en väninna, som inte direkt är någon "kjoltjejj", igår och det visade sig att hon alltid hade "nylonstrumpbyxor under långbyxorna när kvicksilvret var under noll". Som hon uttryckte saken. Hur gör ni som läser detta?

måndag 3 november 2008

Mörkt ute!


Nu när höstmörkret sänker sig så är det skönt att dra på ett par strumpbyxor på morgonen. Jag vet inte men det är någor speciellt med hösten och strumpbyxor. Dom hör liksom ihop på något sätt. På sommaren är det för varmt med strumpbyxor och mitt i smällkalla vintern blir det lite dragit om benen med tunna strumpbyxor. Om man inte har dom under långbyxorna såklart, men det är ju inte riktigt samma sak.

Dagens val föll på ett par solbruna 15 den från Lindex. Sitter skönt och har bra passform. Särskilt med nyrakade ben från igår kväll. Lite svalt kanske med 15 den, men med stövlar utanpå blev det både skönt och snyggt. Det gäller ju att passa på att ha de lite tunnare strumpbyxorna så länge det går. Tunna strumpbyxor tycker jag annars är överlägset skönast i jämförelse med lite tjockare. Tids nog blir det utrymme för att använda både 40 och 60 den strumpbyxorna, även om jag "fuskade" lite härom veckan.