torsdag 18 december 2008

Mysplagg?

Igår kväll såg jag att jag hade fått en fläck på kjolen, så det var bara att lägga den i tvätten. Men istället för att ta på mig något nytt behölla jag de bara strumpbyxorna och blusen under resten av kvällen. Först kändes ju lite naket, men sen var det var bara mysigt att strosa runt där hemma och uppleva de bara strumpbyxorna. När hushållsbestyren var avklarade så kröp jag kröp upp i TV-soffan med min sambo som inte alls visade att min klädsel, eller brist på, skulle varit fel - tvärtom faktiskt.... Naturligvis skulle jag aldig drömma om att gå så ute, men i den lugna hemmavrån var det inte fel i alla fall.

Så istället för att ta fram en flanellpyjamas eller något annat klasiskt mysplagg varför inte mysa till det med bara strumpbyxor?

onsdag 17 december 2008

Dom håller än!

Jag skrev i somras att jag köpt ett trepack strumpbyxor för tio kronor. Det var 20 den ljusbeiga i crepenylon som jag köpte på Coop. Min tanke var att se hur länge ett par så billiga strumpbyxor egentligen håller. Nu när jag skulle klä på mig idag hittade jag ett par av dom i byrålådan, och kunde inte låta bli att prova dom igen. Så jag har dom på mig nu när jag skriver och har för avsikt att ha dom hela dagen. Jag har nog sammanlagt haft dom minst tio gånger, och det är bara ett par som gått sönder. Dom är tvättade och använda hela dagar som vardagsstrumpbyxor. Jag hade nog trott att dom skulle tagit slut betydligt fortare, men tji fick jag. Ett annat bekymmer jag trott skulle uppstå var elastisiteten i garnet. Visserligen har strumpbyxorna mindre spänst än ett par nyköpta med lycra, men det är helt ok. Resåren i midjan gör sitt jobb riktigt bra faktiskt. Sammanfattningsvis är det nog så att det inte finns mer prisvärda strumpbyxor att få tag på. Det är mindre än 30 öre per par och tillfälle jag använt dom. Visst, dom är inte lika snygga som ett par från Lindex eller något fashion-märke för 119 kr paret, men som vardagsstrumpbyxor är det oslagbart. Dom billiga är tillräckligt snygga för mitt vidkommande i alla fall.

tisdag 16 december 2008

Den perfekta nyansen?

Vad är egentligen en perfekt nyans på strumpbyxorna? Visst ska ett par fina strumpbyxor matcha kläderna, men något som jag annars gillar är att hitta ett par tunna (15, eller tom 10 den) strumpbyxor som perfekt matchar hudtonen. Så nära att det är svårt att urskilja om det är bara ben eller om det är nylonstrumpbyxor. Det är inte helt enkelt att hitta i strump- byxdjungeln och eftersom huden blir blekare mot vinterhelvåret är det en ständig "jakt" på den perfekta nyansen. Men när det är rätt nyans så tycker jag det är helläckert. Jag har fått ta emot en hel del blickar, oftast från män, där ögonen utstrålat frågan om det är nylonstrumpor eller barbent. Rätt kul tycker jag. Strumpbyxorna på bilden är inte helt perfekt, men bra nära.

Om du vill följa min blogg kan du anmäla det i rullistan till höger i den nya rutan som jag lagt upp för bloggintresserade.

måndag 15 december 2008

Stay ups

Var på julbord med några gamla jobbarkompisar i helgen. Eftersom jag visste att det skulle bli varm (trång lokal med mycket folk) var jag rädd att det skulle bli på tok för varmt med strumpbyxor. Jag tog upp dilemmat med en väninna dagen innan och hon sa direkt: "men ta stay ups istället". Tyvärr har jag inte haft någon bra erfarenhet av stay ups. Dom glider alltid ner och är inte lika sköna som strumpbyxor. På tips från min väninna införskaffade jag i alla fall ett par solbruna (vad annars) stay ups på Lindex, och tänkte att jag får väl gå på toaletten och dra upp dom om det behövs.
När jag satt på sängkanten och drog på dom försiktigt (det var tunna 15 den) över mina nyrakade ben så kändes dom faktiskt helt ok. Och döm om min förvåning när dom satt uppe hela kvällen utan att jag behövde rätta till dom. Och dom höll! Dessutom gjorde dom sitt jobb så att det inte blev för varmt runt trosorna. Kanske ska satsa på ett par svarta stay ups till nyår?

torsdag 4 december 2008

Strumpbyxor till jul

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev, men det har varit så mycket annat de senaste dagarna. Men jag har ju inte slutat använda strumpbyxor för det!

Igår fick jag riktig julfrossa för första gången i år. Eftersom jag redan nu blivit bortbjuden till nyår, så började jag fundera på vad jag skulle ha på mig. Nyårsklänningen (svart knäkort och relativt snäv) var självklar och valet av strumpbyxor till den blir lika självklart. Svarta tunna med lite glitter. Medan nyårsvalet föll på plats så slog julen emot mig. Vad ska jag ha till jul? Jag har visserligen en fin röd "julklänning" man det har jag haft så ofta de senaste åren. Hittade en fin mörkgrå i garderoben som jag inte haft på ett tag. Satt jättebra, men vad ska jag ha för strumpbyxor till den? Svarta känns helfel och vilken beige nyans jag ska ha har jag ännu inte listat ut. Får ge mig ut i julhandeln och leta. På t.ex. Lindex och H&M är det bra att kika för det finns många olika nyanser att jämföra med. Jag får se om jag hittar ett klädesplagg i den mörkgrå färgen och får sen jämföra med olika strumpprover. Att välja strumpbyxor är alltså inte alltid så lätt minsann. Alla tips emottages annars tacksamt.