fredag 30 januari 2009

Skötselråd

Nedanstående bra skötselråd har jag hittat på www.korsetten.se Här finns f.ö. massor av läckra strumpbyxor och underkläder i härliga mönster och färger att köpa.

Nylonstrumpor skall helst tvättas för hand men ibland har man varken ork eller tid och då är tvättmaskinen enda alternativet “Glöm inte att använda tvättpåse till dina nylonstrumpor”. Fina och dyra nylonstrumpor skall man absolut handtvätta för dessa önskar man ju en lång livstid. Följ punkterna nedan och du kan njuta länge av dina nylonstrumpor.
1. Handtvätta dina nylonstrumpor med ett milt tvåltvättmedel eller maskintvätta i tvättpåse i 30 grader.
2. Använd inte sköljmedel.
3. Låt självtorka, undvik torkskåp och torktumlare.
4. Byt dina nylonstrumpor varje dag. Fibrerna töjs ut varje gång strumpan används efter tvätt dras de sedan ihop igen.
5. Nylonstrumpor är färgade och kan fälla. Om du tvättar i maskin, tvätta med liknande färger.
6. Innan du tar på den nytvättade nylonstrumpan, stretcha den för att aktivera lycrafibern.
Ovanstående gäller strumpbyxor nätstrumpor stay-up mm.

Skötselråd

Nedanstående bra skötselråd har jag hittat på www.korsetten.se Här finns f.ö. strumpbyxor, stayups och underkläder i massor med läckra mönster och färger att köpa.


Nylonstrumpbyxor skall helst tvättas för hand men ibland har man varken ork eller tid och då är tvättmaskinen enda alternativet “Glöm inte att använda tvättpåse till dina nylonstrumpor”. Fina och dyra nylonstrumpor skall man absolut handtvätta för dessa önskar man ju en lång livstid.Följ punkterna nedan och du kan njuta länge av dina nylonstrumpor.
1. Handtvätta dina nylonstrumpor med ett milt tvåltvättmedel eller maskintvätta i tvättpåse i 30 grader.
2. Använd inte sköljmedel.
3. Låt självtorka, undvik torkskåp och torktumlare.
4. Byt dina nylonstrumpor varje dag. Fibrerna töjs ut varje gång strumpan används efter tvätt dras de sedan ihop igen.
5. Nylonstrumpor är färgade och kan fälla. Om du tvättar i maskin, tvätta med liknande färger.
6. Innan du tar på den nytvättade nylonstrumpan, stretcha den för att aktivera lycrafibern.

onsdag 28 januari 2009

Känner mig finare!

Ett par fina nylonstrumpbyxor gör i alla fall att jag känner mig finare, även om jag har strumpbyxor nästan varje dag. Med en snygg kjol som framhäver benen gör ju att hela kroppen får en finare framtoning. Det härliga är ju att strumpbyxor finns i så många varianter, material och färger. Det gör att det går alltid att hitta ett par strumpbyxor som gör att man känner sig lite finare. De flesta kvinnor har idag långbyxor till vardags, men då det ska vara lite finare så kommer kjolen eller klänningen fram. Och till det ett par nylonstrumpbyxor. Det är då helheten som gör att det känns finare när man har strumpbyxor. Jag tycker dock att fler kvinnor borde ha kjol och strumpbyxor oftare. Jag ser mig ofta omkring på stan och ser och visserligen har trenden med mörka täckande strumpbyxor/tights ökat, men generellt är det ju mer långbyxor. Våga vara fina tjejjer och visa benen i ett par sköna och fina strumpbyxor.


Idag har jag följt den allmäna modetrenden och kör med ett par tjockare svarta 40 den strumpbyxor från H&M som jag köpte igår. Tvåpack för 80 kr. Jag har inte prövat den här strumpbyxan förut så det ska bli spännande och se hur den håller och är. Så här långt verkar det bra i alla fall. Jag återkommer med en utförligare rapport.

tisdag 27 januari 2009

Det är sexigt!

Visst är det sexigt med strumpbyxor. Nyrakade ben och ett par tunna strumpbyxor med en kort kjol får ju vilken man som helst att vända sig om. På vintern gärna med ett par fina knähöga stövlar. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att strumpbyxan är förknippad med sexighet? Är det för att det ger benen en mjukare och skönare utformning? Eller är det för vetskapen om att det plagg som syns även går upp och ligger emot underlivet? Hur som helst har jag hört många kommentarer på bl.a. fester om att det är sexigt med strumpbyxor. Fenomenet är ju också tudelat. Dels för att man känner sig sexigare, men även för att det ger ett sexigt intryck.

Jag har öppnat upp undersökningen igen för att kunna ge alla nya som hittat hit en chans att fylla i vad de tycker. Men mina kommentarer till enkäten grundar sig ändå på det antal svar som kom in till nyår, om inte annat sägs, då jag stängde undersökningen.

fredag 23 januari 2009

Det är praktiskt!

Visst är strumpbyxor ett praktiskt plagg. Frihetskänslan med kjol kan bevaras under hela året genom ett par strumpbyxor. Jag vet att det finns dom som tycker att strumpbyxor känns instängt och besvärligt, men jag är av den absoluta motsatsen. Ett par vanliga byxor typ jeans som hänger och slänger runt benen är knappast praktiskt. (Inte skönt heller för den deklen.) Strumpbyxor ger benen ett extra lager, och när strumpbyxorna väl är på plats så märks dom ju knappt. Visst är det ibland lite trixigt att ta på sig särskilt om det är ett par riktigt tunna strumpbyxor som måste hanteras varsamt. Men det uppvägs av resultatet när det är klart. Man slipper också en massa knappar och dragkedjor. På toa är det bara att dra ner strumpbyxorna och trosor en bit och sedan sätta sig. Trosorna skulle ju ner i alla fall, så vad något eventuellt opraktiskt skulle ligga någonstans det vet jag inte.

onsdag 14 januari 2009

Ett nödvändigt ont!

Det är bara några som har svarat att strumpbyxor är "ett nödvändigt ont". Och det är ju klart att det kanske inte så många som inte gillar strumpbyxor som letar sig till en blogg som handlar om just detta plagg. Så antalet svar är säkert inte representativt för befolkningen som helhet. Själv har jag ju inga svårigheter att ha strumpbyxor, men visst kan det finnas en del som tycker att samhället, arbetsplatsen eller dyligt ställer krav på att man ska visa sig i fina ben och att strumpbyxor blir mer eller mindre ett krav som kvinnor måste bära. Det är tråkigt att det ska behöva vara så. För tjejjer/kvinnor finns kanske ibland inget alternativ till kjol eller klänning, även om det blivit allt mer accepterat med långbyxor istället för kjol. Så under den kalla årstiden blir ju kanske strumpbyxan betraktad som ett nödvändigt ont till klänning om man inte är van att ha klänning. Men det finns ju alternativi form av stay-ups om det är den övre delen av strumpbyxan som är obekväm och idag är ju tights i alla dess former ofta förekommande om det är den nedre delen som är obekväm. Fast det är klar till mer formell klänning går det inte att ha tights. Då blir det strumpbyxor eller möjligen stay-ups.

I en del länder är det tom helt opassande att inte ha täckta ben till kjol eller klänning. Var på semester i Grekland för några år sedan. Där hade alla städerskor och all kvinnlig personal på hotellet strumpbyxor eller motsv. i den 30gradiga värmen. Visst ett extremfall men tänk om en kontorsarbetande man skulle komma till jobbet eller i mer formella sammanhang i shorts till kavajen. Det skulle inte bli särskilt populärt. Och inte snyggt heller för den delen.

måndag 12 januari 2009

Det ger snygga ben!

38 svarande eller 31% svarade att de använder strumpbyxor för att det ger snygga ben. Det går säkert att fundera över vilka strumpbyxor, tunna/tjocka, beiga/svarta etc som ger snyggast ben, men det är nog mest upp till tycke och smak. Hur som helst så döljer strumpbyxor ojämnheter på benen och gör dom synbart mjukare. Ett par tunna beiga strumpbyxor som harmoniserar med hudtonen ger en yttre känsla av barbenthet, och som för det fina med sig att det döljer sådant som annars skulle vara uppenbart för en betraktare. Säkert val alltså. Ett par svarta tunna strumpbyxor gör också att benen ser slankare ut. Detta eftersom det blir en svartare vertilkal kant utåt sidorna längs med benen och då luras det betraktande ögat att benen är längre. Om man har lite kraftigare ben gäller det dock att inte har för kort kjol, för då kan effekten bli den motsatta.

Med tanke på att hur många män som svarat på enkäten så får jag verkligen hoppas att ni rakar era ben innan ni visar er i strumpbyxor. För jag tycker inte det ger snygga ben med en massa hår under strumpbyxorna. Gäller givetvis även kvinnor! Nä det ska vara rent och nyrakat under strumpbyxorna så både känns det skönare och dom sitter bättre.

fredag 9 januari 2009

Det är skönt!


Hela 70% svarade i enkäten på frågan varför de använder strumpbyxor "att det är skönt". Och visst är det ett skönt plagg, jag kan inte mer än instämma. Själv avskyr jag tjocka och otympliga byxtyger som tex jeans. Jag tycker att det skaver och att det bara är ivägen. Strumpbyxor är ju raka motsatsen egentligen. Ett plagg som sitter åt tight runt benen men ändå inte är besvärande, med ett mjukt och följsamt material. Ett material som dessutom är elastiskt och sitter på plats. En bra och rätt vald strumpbyxa sitter ju på sin plats hela dagen. Närmare än så kan ialla fall inte jag beskriva varför jag tycker att det är skönt med strumpbyxor. Jag kan faktiskt inte alls förstå dom som tycker att det är instängt och begränsande med strumpbyxor. Jag tycker nog att det känns betydligt friare att ha kjol och strumpbyxor än ett par byxor med knappar och annat som bara är ivägen. Nä som sagt, hellre ett par sköna strumpbyxor än jeans. Men visst kan ett par strumpbyxor också "sitta på tvären" iband, men då är det mest beroende på att det är fel på storleken eller modellen. Det gäller ju att prova sig fram i djungeln till man hittar ett par man tycker om. Åhlens menade i sin reklam för ett par år sedan att hitta ett par sköna strumpbyxor var lika svårt som att hitta ett par sköna skor. Och visst är det väl så. Alla har sina favoriter...

torsdag 8 januari 2009

Kommentarer till enkäten!

Tänkte ta och använda några bloggar åt att kommentera den enkät som jag lagt ut på min blogg sedan ett halvår, och då ta en del i taget. Till att börja med så är jag överraskad över hur många som svarat. Hela 120 st har lagt in kommentarer på varför de använder strumpbyxor. Helt klart över vad jag förväntade mig. Det är säkert fler som läst och hittat till bloggen men som inte svarat så det är kul tyccker jag. Det tyder på att det finns ett intresse för att läsa min blogg om strumpbyxor och då tänker jag fortsätta. Om ingen läser så är det ju ingen idé.
Hur som helst så skrev jag lite innan jul om mina funderingar om vilka strumpbyxor jag skulle ha till nyåret. Nu kan jag lämna svaret. Det blev ett par svarta 20 den med fräck söm där bak från Lindex. Dessutom har dom en liten söt svart rosett längst ner vid foten. Dom passade urbra till mitt andra klädval och jag måste säga att det blev ett par perfekta nyårsstrumpbyxor.