onsdag 25 mars 2009

Strumpbyxor i kylan

Med bitande kinder tittade jag ut idag. Det var kallt! Inget strumpbyxväder precis kanske, man vad gör man inte. Men jag var i alla fall så förutseende att jag slog en blick på termometern innan jag valde strumpbyxor, så det fick bli ett par svarta och rätt tjocka. Jag tror jag köpt dom på H&M en gång i tiden och det är säkert 80 den. Heltäckande i alla fall, men inte dom jag köpte i januari. Speglade mig en stund framför den långa spegeln och såg att strumpbyxan satt rätt bra, kändes rätt skönt också, innan resten av plaggen åkte på.
Väl utomhus fungerade strumpbyxorna bra och den nedre delen av benen förstärktes av mina svarta stövlar. Men det var lite dragit i väntan på bussen måste jag erkänna. Men med lite promenad i benen så blev det bättre och solen tittade faktiskt fram en del mitt på dagen. Tog en lunchpromenad med en jobbarkompis och det var hur skönt som helst, även om det drog lite om benen. Det har ett pris ibland att ha strumpbyxor, men det får man ta.
Nu på kvällen så har jag gått omkring bara i de svarta strumpbyxorna, och med en lång t-tröja till. Perfekt i den varma boningen. Är det lika kallt i morgon så tar jag ett annat par tjocka strumpbyxor. Vilken färg och så får morgonhumöret bestämma.

måndag 16 mars 2009

London

En väninna till mig har varit i London förra veckan och hon gjorde noteringen att ungefär var femte kvinna där hade strumpbyxor/tights på sig. Alltså betydligt vanligare än i Sverige. Visserligen var det också varmare, ca 13-14 grader och våren mer kommen, men ändå. I helgen var jag i Stockholm och passade då på att spana lite och utan att vara helt vetenskaplig så är det inte mer än var 20e kvinna i Stockholm som hade strumpbyxor/tights. Att Sverige ligger efter London modemässigt har jag ju vetat länge men att skillnaden skulle vara så här stor trodde jag aldrig.

Min väninna berättade också att svarta strumpbyxor var absolut vanligast, men även starka färger som lila, röda och mönstrade i alla möjliga varianter förekom på stan. Men även beiga, och då oftast högblanka användes i förvånansvärt stor utsträckning. Supertunna strumpbyxor som knappt går att urskilja fanns det tydligen också gott om. Hon var in i en underklädesaffär och kunde konstatera att utbudet av varianter var nästan oändligt. Helt klart ett paradis för oss som älskar strumpbyxor. Måste åka till London och shoppa på mig några par.

Allt detta visar kanske vart det svenska strumpbyxmodet är på väg i vår. Så på med kjolen tjejjer, och till den ett par fina strumpbyxor och visa upp era ben i vår!

tisdag 10 mars 2009

Dags igen!

Nu är det dags att skriva lite igen efter en tids bortavaro från bloggen.

Idag är det ett par högglansiga beiga strumpbyxor 20 den från Åhlens som gäller. Köpte dom tillsammans med lite andra varianter av strumpbyxor i helgen och tänkte testa i veckan. Åhlens har ett stort utbud av strumpbyxor och ett brett storlekssortiment. Jag har på senare tid börjat hitta dit och insett vilken guldgruva det är för vardagsstrumpbyxor och lite finare strumpbyxor i de klasiska färgerna beige (i olika nyanser) och svart. Men ska det var med mer mönster, knasiga färger och sådant så är utbudet lite begränsat. Glömde förresten att köpa mig ett par lite kraftigare svarta strumpbyxor, så det får bli ett besök till.

Jag kan verkligen rekomendera er som vill strumpbyxor av vardagskarraktär och fina strumpbyxor utan en massa mönster att besöka Åhlens. Inte kanske det billigaste inköpsstället, det är det värt.