söndag 26 april 2009

En vanlig dag

En vanlig dag som idag har jag haft ett par lite blankare och tunnare strumpbyxor. När solen värmer på är det skönt med tunna strumpbyxor och så här tidigt på våren tycker jag det är allt för kallt att gå barbent. Det blev ett par 15 den beiga från Lindex. Ett par favoriter alltså. Tyvärr lite tunna så strumpbyxkontot stiger i höjden när dom slits fort. Men det är det sannerligen värt. Finns knappt någon bättre strumpbyxa annars tycker jag. Sitter skönt med bra resår i midjan. Dessutom till ett rimligt pris.
Jag undrar förresten varför inte fler passar på att har strumpbyxor nu på våren. I vintras var det väl för kallt och i sommar blir det väl för varmt, så det är ju nu de ska användas maximalt. Eller hur? Det finns väl inget bättre vårplagg än kjol och strumpbyxor, särskilt när stövlarna läggs in i vintergarderoben. Idag har jag suttit på en parkbänk med en väninna och småpratat i vårsolen. Vi njöt av solens härliga strålar. Skönt att det äntligen är vår på allvar.

tisdag 21 april 2009

Varför?

Varför tittar män/killar på kvinnliga ben klädda med strumpbyxor egentligen? I mitt senaste spaningsprojekt så har jag under våren och strumpbyxtider försökt följa vart männens blickar dras. Är det till ansiktet eller utseendet? Nä, det är mot benen. Om kvinnan däremot har byxor så blir den nedre delen av kroppen inte intressant. Likaså stannar blicken längre på benen om hon har nylonstrumpor än hon är barbent. Den senaste spaningen har jag inte haft så många indikationer på eftersom det ännu är rätt ont om kvinnor som är barbenta. Men någonting är det som drar männens blickar, och då framförallt mot strumpbyxorna. Är det fint att vila blicken på, sexigheten, eler rent av avundsjuka? Om den här sidan skulle vara representativ för samhället så är det nog det sista (he he), men jag tror knappast att alla män i Sverige bryr sig om att ha strumpbyxor, så jag tror nog på att det ser sexigt ut. Jag hoppas det i alla fall.

fredag 17 april 2009

Bäst i test

Enligt Testfaktas strumpbyxtest blev H&M vinnare. Jag köpte sådana i vintras och har varit supernöjd. (Se mitt inlägg 28 januari) Jag har ju inte tillgång till alla maskiner som Testfakta använt sig av utan är bara en vanlig "användare". Jag kan tillägga att strumpbyxan är både skön och sitter bra, även efter flera tvättar. Resåren är precis lagom så att strumpbyxan inte åker ner eller att resåren skär in. Det enda lilla jag har märkt är att den här strumpbyxan verkligen kräver att man ser till att den sitter rätt igrenen från början. Annars blir det mycket obehagligt efter ett tag. Ett annat tips jag har är att tvätta den här strumpbyxan en gång innan första användningen. Den innehåller mycket färgmedel som man får bort efter första tvätten, dock utan att bleka strumpbyxan. Jag har tidigare haft svårt med H&M storlekar som inte riktigt har velat passa mig. Antingen känns det som grenen sitter vid knäna eller så går byxan att dra upp till armhålorna, något överdrivet jovisst, men det har inte riktigt stämt förut, Men den här modellen var bra. Så nu är det bara att springa iväg till H&M och köpa fler innan dom tar slut...

Hela testet hittar du på:

http://www.testfakta.se/img/2009/3/11/138750.pdf

fredag 3 april 2009

Vårtecken!

Nu börjar våren närma sig med stormteg och då finns det ju inget mer njutbart än att dra på sig en fin kjol och ett par fina strumpbyxor till. Idag är det ett par riktigt ljusbeiga 20 den som gäller. Fint e det i alla fall tycker jag. Kjolen är knäkort och svart-grå-vit med mindre rutmönster. Till det en vit topp. Jag övervägde i morse om jag skulle ta pumps eller stövlar, men det fick bli mina svarta stövlar i alla fall. För det var lite kyligt i morse. Fast nu så här på eftermiddagen hade det nog varit skönare med pumps. Dessutom visar man ju mer av de strumpbyxklädda benen då.
I eftermiddag ska jag iväg till ett glasskafé med en väninna. Hoppas att det går att sitta ute och njuta i solen. Och kunna ta av mig stövlarna och få känna vårvärmen över helan strumpbenet. Mmm vad härlig när solens första vårstrålar känns genom strumpbyxorna- då är det vår...