söndag 13 december 2009

Strumpbyxor till Lucia

Jag ska vara med i ett Luciatåg ikväll och har nu gjort mig i ordning för att sticka iväg. Eftersom jag har några minuter kvar innan min kompis kommer och hämtar mig, så tar jag och Bloggar lite så länge.
För var hittar man egentligen ett par vita lite tjockare strumpbyxor som inte är gjorda i bomull? Har letat förtvivlat de sista dagarn för att min kompis ville ha ett par, men utan resultat. I Twilfitbutiken hade dom haft, men det var slut. Eftersom vi ska vara inne med mycket folk så kom vi fram till att bomullstrumpbyxor nog blir för varmt, och utan blir för kallt. Nylonstrumpbyxor blir därför perfekt tror vi. Pratade med henne i morse och då hade hon köpt ett par Nearly White från Lindex (bilden är länkad till Lindex hemsida), men det är en hel del bomull i dom så det kan bli lite varmt. Vi får väl se. Själv har jag mina sköna pärlvita 40 den från Peavely så jag klarar mig, men dom köpte jag för länge sedan i USA så sådana kan jag inte få tag i. .
Lindex Shop Online - Strumpbyxa

tisdag 8 december 2009

Julstrumpbyxor?

Då var det snart jul igen och lyxproblemet med vilka strumpbyxor jag ska ha på julafton. "Vanliga" svarta blanka är lite tråkigt även om de är glittriga, så i år tänkte jag ha något häftigare, men vet inte vad. Är det någon som har tips om något riktigt juligt, jag menar strumpbyxor med ett mönster som märks. Till jul vore det lite kul med strumpbyxor med tomtar eller änglar på. I alla fall något juligt. Dfom måste först och främst vara tunna, och i andra hand ett fint mönster. Det kan ju funka med ett par i röd grundfärg som sedan har något fint mönster. Eller varför inte svarta med röda hjärtan, hmm det har jag sett någonstan. Var 17 var det? Kommer inte ihåg, men det är i alla fall snart dags för inköp.

måndag 7 december 2009

Still going strong

Kan inte låta bli att bli överraskad, och därmed skriva ett par rader om de strumpbyxor jag köpte i tvåpack på Lindex som jag berättat om tidigare. Suveräna helt enkelt. Jag vet inte hur mycket jag haft dom nu och de var deffenitivt inte föremål för gårdagens frustration över trasiga strumpbyxor då båda paren låg i tvätten. Har inte hunnit med att köpa fler par än, men det måste jag ju bara.

Pratade om dom med min bästa kompis igår (ja jag förklarade även hela historien om alla trasiga så då kom vi in på att det även fanns bra strumpbyxor) och hon ville också testa dom. Svarta till jul kanske inte vore så dumt, fast jag hade annars tänkt mig några riktigt "juliga" strumpbyxor i år. Får se vad det blir.

söndag 6 december 2009

Nu går dom sönder

Jag har under lång tid inte haft några som helst problem med strumpbyxor som gått sönder. Jag har klarat tvättar, upprepade användningar, konstiga skor med kanter som skaver och tom grannens katt som häromdagen ville kelas.

Men idag verkar det som tiden hunnit ifatt mina strumpbyxor. Jag skulle ut i vimlet idag och göra lite julklappsinköp. Satt på sängen och skulle ta på mig ett par beiga tunna strumpbyxor, och vad upptäcker jag då? Jo längs hela höger vad är det en lång reva. Hur kunde jag missa det när jag tog av dom eller vek ihop dom från tvätten? Fram med nästa par. Dubbelkolla! Inga maskor som gått? Bra. Efter gjort mig i ordning i övrigt och ätit frukost (inte riktigt i frukosttid, men ändå) ska jag gå ut i hallen. Går emotmed strumpan mot dörren. Jackpot! Där gick dom sönder. På med nästa par! Tur att det finns många i byrålådan, men det tar på tålamodet.

När jag kom hem från shoppandet och tog av stövlarna i hallen kände jag det karraktärisktiska kalla under strumpfoten mot det kalla hallgolvet. Tittade efter - jo visst! Dom hade ett hål under foten! Eftersom jag skulle iväg på en glöggtillställning hos släktingar, så var det bara att ta fram ett nytt par. Suck! Fyra strumpbyxor på en dag. Det är nog rekord.

lördag 5 december 2009

Fotförstärkningar

Jag har alltid tyckt att förstärkta strumpbyxor under foten varit helt onödigt. Jag vet inte om jag är ensam om det, men jag har lika ofta hår på foten med som utan forförstärkning. Om man har skor som går upp en bit, typ pumps eller stövlar spelar det väl ingen roll, men jag om man har typ sommarskor (sandaletter) så ser det ju dessutom helknäppt ut med en forförstärkning som sticker fram. Nä, när jag köper strumpbyxor försöker jag köpa utan fotförstärkning så blir de mer användbara. Vad gäller tåförstärkning så går det ju knappt att få tag i ett par strumpbyxor idag utan tåförstärkning. Visst fins det, men det är i alla fall en söm längst fram, som sticker ut på sandaletterna (om man har sådana).

Mina senaste strumpbyxor som jag berättat om jag köpt i tvåpack på Lindex - har dom för övrigt på mig nu - så är det bara tåförstärkning. Jag har använt båda paren stenhårt i veckan med massor av tvättar, till olika typer av skor/stövlar, och hittils inte upplevt någon form av slitning på fotytan. Helt klart onödigt med forförstärkning alltså???

fredag 4 december 2009

Tvättade

I veckan har jag flitigt använt dom strumpbyxor jag senast köpte på Lindex. Efter ett par tvättar med båda strumpbyxorna så kan jag enkelt konstatera att de är en av dom mest prisvärda strumpbyxorna jag använt. Tunna, sköna, bra passform, men dessutom riktigt bra efter tvättarna. Har haft ett par av dom idag och det är väl inte helt riktigt samma spänst som när de var nya, men inte långt ifrån. Inga maskor har gått än så länge heller. Nu har jag ju varvat med andra strumpbyxor i veckan, men att använda två par så länge i sträck har jag nog aldrig gjort. Det blev ett test liksom. Nu kommer jag att köpa fler av den sorten det är helt klart. Det blir även solbruna och svarta. Så det finns lite att välja på.