måndag 31 maj 2010

Höstplaner

Inför hösten ska jag investera i lite fler strumpbyxor med läckra färger. Bara svart och beige känns liksom lite tunt om man vill synas numer. Jag har ju visserligen ett par knallila strumpbyxor i lådan, men det kan kanske finnas lite med mönster och så. Får gå ut och kika i butikerna. Tyvärr är ju många strumpbyxor i häftiga mönster rätt tjocka, alltså höga deniertal, typ 60 eller mer. Så det blir nog för varmt nu, men i höst kan det ju bli annat. Fast längta till hösten känns väl lite fel nu. Fast för strumpbyxälskare är det ju höjdarårstiden. I sommar får det allt bli tunna beiga. Det är inte fy skam det heller...

lördag 29 maj 2010

Strumpbyxrecentioner

När jag startade den här bloggen hade jag tänkt att ha med recentioner om olika strumpbyxor. Nu har det väl inte riktigt blivit som jag tänkt, men jag har inte glömt detta tema. För att få ettbra underlag så vore det kul om du som följare och intresserad av denna blogg skickade mig vad du tycker om olika strumpbyxor till min e-mail så kan jag publicera det du tycker. Då blir det ett bredare underlag eftersom alla har sina olika favoriter. Ni skriver och jag sammanställer.

Jag vill att du i så fall bedömer strumpbyxorna i skala 1-5 (5 är bäst) i följande kategorier:
- Passform (Hur bra sitter dom på?)
- Storleksanpassning? (Är det rätt storlek angiven?)
- Hållbarhet(går dom lätt sönder?)
- Tvättbarhet (Hur är dom efter tvätt? Behåller dom passformen mm)
- Känsla (Är dom sköna på?)
- Prisvärdhet (Är dom värda priset?)


Ange även pris, storlek som du provat (och andra storlekar som dom finns i), färg som du provat (och andra färger dom finns i), deniertal, blandninga av olika material i %, inköpsställe samt annan intressant information, tex om det finns tåförstärkning, grenkil etc.

Om du inte vill så kommer jag inte att ange ditt namn i bloggen. Så skicka in din recention till: strmpbx@hotmail.com så lägger jag upp den på min blogg. Tack för din medverkan.

fredag 28 maj 2010

Dagens bästa stund

Dagens bästa stund är när jag sitter på sängkanten och tar på mig mina strumpbyxor på morgonen. Jag vet inte varför, men på något sätt blir först då en hel människa. Det bästa är ett par helt nya strumpbyxor som man tar upp ur förpackningen, drar försiktigt i benen för att aktivera garnet och sedan rullar upp ett ben på handen. Försiktigt drar över ena foten och börja täcka benet. Sedan samma sak med den andra foten och benet. Det hela avslutas med attt stående dra upp över låren och uppåt för att till slut fått in hela underkroppen i strumpbyxan. Rätta till så att det sitter bra över tår och i grenen. Strumpbyxan är på plats känner jag en underbar tillfredställelse. Jag vet inte varför men det är bara så skönt med ett par tunna strumpbyxor på benen. Innan jag ska iväg kan jag strosa runt hemma i bara strumpbyxorna och en topp. Likadant på kvällen när jag kommer hem har jag gärna strumpbyxorna utan kjol.

Med strumpbyxor blir välmående hela jag, och skulle inte kunna tänka mig en dag utan. En del riktigt heta sommardagar går det helt enkelt inte, men då får man längta till hösten...

onsdag 26 maj 2010

Villrådighet

I morse när jag drog ut byrålådan med strumpor och strumpbyxor blev jag alldeles villrådig. Normalt har jag rätt klart för mig vilka strumpbyxor jag vill ha, men i morse var det en enorm osäkerhet. Skulle jag ta ett par favoriter - beiga 20 den från Lindex som sitter så himla bra, eller ett par mer solbruna (som jag tror jag köpt på H&M en gång i tiden)? Eller varför inte svarta för en gång skull. Ju mer jag tvekade desto villrådigare blev jag. Så hade jag bestämt mig - dom solbruna! Satte mig på sängen för att ta på dom. Fast det är ju klart - ett par svarta kan vara rätt läckert till den nya svarta kjolen som sitter så himla bra. Tillbaka till lådan och grabbade tag i dom svarta. Fast ska man inte gå på sitt första intryck??? Så där höll jag på. Nåja - det slutade med dom svarta. Ett par svarta lite glansiga 20 den från Lindex. Sitter bra dom också. Har haft på dom hela dagen utan problem, fast snart är det läggdags och då åker dom ju av. Men vad ska jag ha i morgon...

måndag 24 maj 2010

Spaningen

Under minisemestern i Stockholm under helgen kunde jag glatt konstatera att det var många kvinnor med nylonklädda ben på stan. Det är nog trenden med dom svarta tjocka strumpbyxorna som fortsatt men nu i varmare tider har de bytts mot tunnare. Svarta och tunna leggings (alltså strumpbyxor utan fot) är populärt, även om jag inte riktigt sett vitsen själv. Särskilt märkligt blir det när vederbörande tar på sig ett par strumpor av helt annan sort och färg.

En annan spaning var att en hel del gett upp strumpbyxan och gick barbenta istället. Samtidigt som en och annan fortfarande hade stövlarna på!!! Till min glädje kunde jag dock se många med tunna beiga strumpbyxor, vilka tycks vara på väg tillbaka. Särskilt bland unga kvinnor. Det är ju den klassiska strumpbyxfärgen som det tycks finnas oändligt med varianter och nyanser på. Lite tunnare och med lycra för glansigheten gör dom oslagbara för att framhäva benens karraktär och former. Kan inte bli bättre...

söndag 23 maj 2010

Vårvärme

Det är alltid lika skönt att möta våren i tunna strumpbyxor. Jag kan aldrig låta bli att bli lika glad över det. Vinterns kyla som nästan pinar benen är som borta och istället går det att njuta av sköna och fina ben på riktigt. Mitt senaste inlägg handlade om Stockholm, och det gör även detta. Min väninna och jag var i helgen åter igen i Stockholm och kunde i lördags sitta ute på kaféer och riktigt njuta av vårens strålar. Båda givetvis med tunna strumpbyxor. På kvällen bar det av på teater, och då lite fint klädd givetvis. Benen är från hotellrummet innan vi går ut. Lite får man offra för konsten att få ett kort på benen utan att dom alltid står rakt upp... Vi skrattade gott under fotograferingen kan jag avslöja. Strumpbyxan är 15 den sidenglatta i färgen "Chrystal" av märket Falke inköpta på Twilfit under dagen.