fredag 24 september 2010

Varför?

Efter en tid med svarta strumpbyxor upptäckte jag varför dom inte faller på plats i mitt sinne. På Svarta strumpbyxor blir det nästan uteslutet svarta horisontella ränder. Varför blir det så? Hur försiktigt jag än tar på dom och hur försiktig jag än är med dom med tvätt och så så är det ofrånkomligt. Det blir även på beiga, men fördelen är att ränderna inte syns så väl på dom. Billiga strumpbyxor har större tendens till detta fenomen och likaså strumpbyxor med med mycket polyamid. Blandningar med andra material, särskilt material som gör strumpbyxorna blanka gör att det blir ovanligare. Har länge funderat på detta. Någon som vet varför.

måndag 20 september 2010

Svart trots allt!

Det är helt klart svart som gäller även i höst, trots att jag kunnat konstatera att det ändå är en hel del beiga nyanser på stan. Nu till hösten bekänner alla ben färg, och svart är som sagt helt dominerande. Jag har därför kört en del svart i veckan. Blir liksom lite omväxlande. En klar fördel med svart är ändå att det finns massor av olika deniervarianter, vilket gör att alla olika svarta tjocklekar liksom blir olika strumpbyxor. De täcker helt olika och kan då kombineras till olika klädesplagg på ett helt annat sätt än beiga.

Nu får trogna läsare inte tro att jag bytt från min favoritfärg beige, men lite omväxling förnöjer. Ett tag i alla fall :-)

fredag 17 september 2010

Gåtan löst?

Jag har länge funderat på varför det är så hilma poppis med leggings istället för hela strumpbyxor. Särskilt undrande blir jag när jag ser tjejjer med strumpor utanpå. Vad är vitsen då? Ja, jag har ju skrivit förr om detta något märkliga fenomen, för jag tycker valet är självklart - hela strumpbyxor ska det va! Man nu har jag kanske löst gåtan. :-)
Ett av de ställen där strumpbyxor slits mest är på hälen. Dvs där strumpan gnager mot skokanten. Särskilt nötande är skor av pumpsmodell med skarp hälkant. Och det hjälper inte med hälförstärkning, för den går inte så långt upp. Och inte heller tjockare garner, typ 60 den hjälper, för skon nöter ändå. Då framstår faktiskt leggins som rätt smart. I alla fall ut ekonomisk synvinkel. Ett par nötta strumpbyxor slänger jag direkt och köper nya. Med leggings håller de längre. Jag har trots min tidigare övertygelse provat en del i förra veckan, och det stämmer. Ännu har inget par leggings gått sönder. Nackdelen är väl då att eftersom jag föredrar beiga nyanser nu använt svarta leggings. Beiga leggings ser väldigt konstigt ut måste jag säga. Men vad tusan - svarta leggings är rätt snyggt, i alla fall till några av mina svartmönstrade klänningar. Får se vad jag har på benen nästa vecka???

fredag 10 september 2010

Strumpbyxor dagarna i ända

Hela veckan har jag haft strumpbyxor i beige nyans. Mest 15 den eftersom det fortfarande är varmt och skönt ute. Men som jag konstaterat förut så går många fortfarnde barbenta. Visst, det kanske inte behövs strumpbyxor av värmeskäl, och vill man visa strumpbyxklädda ben så är ju svarta i olika varianter som ger mer uppmärksamhet. Men jag tror många glömmer bort det faktum att beiga strumpbyxor har fler fördelar än bara hålla värmen och vara sköna. (En sak som tydligen inte går hem eftersom barentheten är utbredd). Fakumet att beiga strumpbyxor ger mjukare linjer på benen och döljer ojämnheter och missfärgningar på benen tycks inte göra att fler har det. Eller så vet man inte om vilken fördel det har. Det är alltså ett enkelt, och billigt, sätt att se snygg ut.

Nu på fredagkvällen är det bara så himla mysigt att, efter att ha tagit av sig kjolen, krypa upp med strumpbenen i soffan och gosa in sig i en skön fleecefilt och titta på en bra film med en kopp the. Finns inget bättre...

fredag 3 september 2010

Strumpbyxor i frysen?

Jag hörde en helknäpp grej härom dagen. Att om man la strumpbyxorna i frysen över natten så skulle som vara mindre känsliga för maskor. Det skulle vara någon kemisk reaktion med syntetmaterialet som skulle göra nylonet starkare i bindningarna. Förutom att det skulle bli hemskt kallt att dra på dom så känns idén rätt udda måste jag säga. Men är det någon av alla läsare som har provat, eller hört samma sak? Som sagt verkar vara ett aprilskämt.

Hittade en fin bild på höstens modestrumpor. Håll till godo alla strumpbyxälskare - det är nu vår tid är här...