torsdag 19 september 2013

Hösttest

Har tidigare testat olika vardagsstrumpbyxor och tänkte att det nu var dags för ännu ett. Den här gången är det Åhlens 20 den i flerpack. Flerpackstrumpbyxor ratas ofta av strumpbyxäkskare av någon anledning så vi får väl se om de här duger. Åhlens 20 den flerpack finns som fem eller trepack. Färgerna är svart, solbrun och persika. Den senate kan väl närmast beskrivas som ljusbeige. Storlekarna är 36-40 och 42-46. Kan tyckas lite knepigt med tanke på att de flesta av oss kvinnor drar just 40/42. Men Åhlens är tilltagna i sina storlekar så den som har normalt 42 kan mycket väl ta den mindre storleken. Priset är blygsamma 49kr för ett fempack, dvs rätt normalt för crepe strumpbyxor. Strumpbyxan har tåförstärkning men ingen grenkil. Mittsömmen är rätt platt så strumpbyxan passar bra tilll snäv kjol. Midjeresåren är lagom bred och håller upp strumpbyxan på ett naturligt och behagligt sätt. Påtagning är inga som helst problem då nylonet är lätt följsamt. Med 20 den är risken för revor vid påtagning också liten. Däremot uppstår horisonella linjer i garnet på dom här strumpbyxorna efter några användningar. Syns tydligt på dom svarta strumpbyxorna men mindre på dom persikofärjade. För att vara 100% ctepe så är jag ändå riktigt nöjd. Framförallt när man har ett strumpbyxkonto som är rätt stort med daglig användning av strumpbyxor så är det här ett jätteprisvärt alternativ. Visst kanske inte riktigt lika sköna som ett par med lycra eller elastan men tillräckligt bra. Dom sitter uppe bra och ger en skön och äkta strumpbyxkänsla kring benen hela dagen. För efter ett par tvättar så upplever jag dom inte som särskilt "sladdriga" och lösa i formen som crepestrumpbyxor i allmänhet har en tendens att vara. Slutsatsen att dom här strumpbyxorna är mycket prisvärda. Väl värda ett köp.

4 kommentarer:

Håkan Preiholt sa...

Hej på dig,
Och kul att du prövade dig fram på crêpe budgetalternativ som just dessa med en känsla av andningsfunktion förutom att de är lätta att ta på sig. Sedan kan man tycka att det är märkligt att expediterna på Åhléns Kungsholmen inte kände till din blogg. Men för all del de tyckte det var roligt att du har kollat på deras varor och strumpbyxor.

C sa...

Kul att du hjälper till att sprida vetskapen om min blogg. Jag får väl göra fler tester av just Åhlens varor och se om dina expiditer läser :-)
Har f.ö. idag haft just ett par av dom jag testade. Persikofärgade. Och upptäckte den första revan i alla dessa par. Efter tredje användandet. Det berodde på att jag fastnade lite med kjolen dragkedja :-(
Tar ett par nya i morgon!

Håkan Preiholt sa...

Visst man kan ju ha otur men värre är ju vart har du tagit vägen? det är ju snart ett år sedan vi fick dina mycket givande kommentarer och synpunkter. Men visst jag kan ju själv skriva ett inlägg och tror att jag gör det. Hoppas vi hörs.

Anonym sa...

Nylon är ursexigt