måndag 18 oktober 2010

Ta ett steg...

Nu har jag åter fått så många mail från killar/män som undrar om jag tycker att det är ok att de har strumpbyxor så jag tycker att det är kanske dags att ta upp det på bloggen igen.
Jag vet att det är många killar/män som både läser och kommenterar på min blogg och personligen har jag inga problem alls med att ni har strumpbyxor - tvärtom. Om fler i samhället har strumpbyxor (oavsett kön, hudfärg, religon eller politisk åsikt) så blir nog strumpbyxor både billigare och mer lättillgängliga för alla. Jag tror nog också att om män skulle våga bära strumpbyxor offentligt, t.ex. under shorts eller långbyxor (så att strumpan syns) så skulle det bli mindre sensuellt uppseendeväckande när kvinnor bär dom. Det är bra för jämlikheten. Tyvärr finns det normer i samhället som säger att killar/män inte kan ha strumpbyxor för att det är ett kvinnoplagg. Med det resonemanget borde det finnas mansplagg också. Men även de mest manliga plaggen, t.ex. slipsar, bärs ju av kvinnor i t.ex. många uniformsyrken. Knepigt att det ska finnas kvinnliga och manliga kläder egentligen...
Nu uppmanar jag därför alla män, och kvinnor, som tycker det är ok att killar/män bär strumpbyxor att inte bara skriva på bloggen och berätta, utan även prata om det i samhället. Dessutom måste killar/män våga visa sig i detta underbara plagg för att det ska få spridning. Och tjejjer/kvinnor måste uppmuntra för jämlikhetens skull. För jag tror nog att många killar/män vill men inte vågar med rädsla för vad andra ska tycka. Var därför modiga och "Tag ett steg med strumpbyxor..."

43 kommentarer:

snart sa...

Jag trivs alldeles utmärkt i shorts och strumpbyxor, man får behålla shortsens rörelsefrihet och slipper frysa. Dessutom tycker frugan det är vackert !

LM sa...

Mycket bra skrivet i din blogg. Jag håller med fullständigt.

Love Nylon sa...

Jag gillar att ha strumpbyxor och stay-ups på mig under jeansen på jobbet! De är sköna att ha på sig och det känns både sexigt och förbjudet! Tänk om man visste vad jag har på mig under jeansen! Tänk om någon skulle se kanten på strumpbyxorna ovanför jeansen när jag böjer mig och tröjan glider upp! Skulle vilja ha på mig strumpbyxor och stay-ups hemma, men hur berättar jag det för min sambo!

Anonym sa...

Även jag trivs alldeles utmärkt med shorts och strumpbyxor.
Ingen i min omgivning har sagt något nedlåtande och en del av mina kvinnliga vänner tycker det ser bra ut.
Jag tycker min stil är cool och strumpbyxor värmer skönt på vinter och mina ben blir bra mycket snyggare.

Kolla in min stil på:
http://www.flickr.com/manylon

Lillstrumpa sa...

Kan bara hålla med!

Jag tycker att Wired här ovan visar prov på en maskulin och snygg stil med detta "kvinnliga" plagg.

Unknown sa...

Jag tycker tvärt om. Jag anser att strumpbyxor & stay-ups är och ska vara en kvinnoplagg! Tycker att det är vacker och sensuellt kvinnor som bär fina strumpbyxor / strumpor! När det gäller män som bär sådant... det är ett tecken på transvestitism. Det borde förbli ett sensuellt plagg för kvinnor!

Strumpbyxverkstan sa...

Jag har använt strumpbyxor i så många år att jag slutat söka acceptans hos andra människor överhuvudtaget. Det finns motståndare till att män använder strumpbyxor hos både män och kvinnor, och de mest ilskna och mest hatiska kommentarerna kommer faktiskt från kvinnor. Kommentarer från andra män handlar ofta om att föröka få mig inse att stayups är bättre. Men, för all del, det finns många seriösa strumpbyxmän också där ute.
Jag har gjort så, att jag kör min stil efter mina förutsättningar, och jag använder strumpbyxor dagligen utan problem. Det innefattar då inte att jag manifesterar mitt användande i sociala samanhang. Det behövs inte tycker jag.
Jag har vid ett tillfälle visat mina strumpbyxor, det var för min sambo.
-"Kolla, jag har strumpbyxor, och det är jävligt skönt."
Sedan var det över.
Vad som gäller för både kvinnor och män, är att man är säker i sig själv som man resp kvinna och att man agerar som vuxna människor och inte som barn i en vuxnas kroppar.

Anonym sa...

Skulle gärna vilja ha tips nu när det är dags att fylla på med lite vinterstrumpbyxor. Söker extra fotförstärkning,rejält för tå och häl. Det känns som förstärkningarna inte var så 'diskreta' förr som numera.När stövlarna skall på tycker jag hållbarheten helt gäller före utseende. Använder oftast 40-60 den i hudfärger och storlekar mellan 48 o 60. Tacksam för förslag på märken/inköpställen. Följer bloggen regelbundet, den är toppen :)

leffe sa...

Hej väldig trevlig blogg. hittade hit när jag sökte på strumpbyxor för män.

Är en man över 50 år som använt strumpbyxor i 20 år, det
började med att jag blivit opererad och hade svårt med vanliga kalsonger. Min fru sa använd mina strumpbyxor efter detta blev jag fast. Min fru har ej några invändningar att jag använder strumpbyxor, använder det betydligt oftare än henne.

Efter ett tag började jag raka benen, men min fru sa vaxa benen istället jag kan hjälpa dig så nu gör jag det fortsättningsvis. Har också börjat använda trosor tycker det är bättre än kalsonger, problemet är att min fru och jag har problem att skilja dem åt eftersom vi använder samma sort och färg, sloggi romance.

Tycker det är tråkigt och bedrövligt att män inte kan använda typiska kvinnokläder utan problem. När jag går på gym måste jag först åka hem och byta kläder skall man behöva det, ja i dagens samhälle är det så. Har också provat med kjol och klänning underbart måste jag säga men där gick gränsen för min fru.

Har ett roligt samtal från min arbetsplats, det stod i Metro inte för så längesen om män som använde strumpbyxor. Tänkte att jag skulle spinna vidare på detta, vi var fyra män och tre kvinnor i fikarummet. Jag sa nu skall tydligen även män använda strumpbyxor. Så här utvecklades samtalet.

Man nr 1, Fy fan vad bögit.
Man nr 2, Det kommer väl från Stockholm det är inne att vara bög där.
Kvinna nr 1, Skulle min man komma i strumpbyxor skulle jag skratta ihjäl mig.
Kvinna nr 2, Förstår inte varför män skulle vilja använda strumpbyxor försöker själv undvika, bara när man är tvingad att använda kjol.
Kvinna nr 3, Jag det vore väldigt sexigt, skratt.

Det var tur att ingen av dessa visste att jag själv satt med strumpbyxor under jeansen. Så är läget i Sverige idag tyvärr tur att jag har en underbar fru.

Hoppas att fler män snart upptäcker detta ljuvliga plagg.

Kram och många pussar

Unknown sa...

Hejsan. Vilken trevlig blogg. Har nu läst igenom den från första inlägget. Roligt att läsa om dina strumpbyxerfarenheter. 

Jag är en 41-årig man som använt strumpbyxor i över tjugo år. Dock alltid dolt under byxorna. Den här vintern har jag dock "kommit ut" inför min fru, vilket känns jätteskönt. Nu springer jag omkring i strumpbyxor hela dagarna hemma. =) Nu under vinterhalvåret använder jag 60 - 100 den strumpbyxor och leggings. Leggings är också det som har gällt till jobbet. Nästan helt täckande leggings och vanliga strumpor ser ju i princip ut som långisar och väcker ju inte någon större uppmärksamhet.

Men i måndags tänkte jag att det var dax att sluta smussla. Så jag tog på mig ett par svarta 80 den strumpbyxor utan vanliga strumpor till. Och vad jag såg så var det ingen som reagerade speciellt på min benklädsel. Framåt våren ska jag kanske prova med ett par vanliga 20 - 40 den strumpbyxor. Kanske till och med beigea. Är innerligt trött på att behöva smussla med detta oerhört praktiska och sköna plagg. ;-)

En annan tanke om det här med strumpbyxor som hasar ner. Varför har ingen tillverkare kommit på tanken att lägga in en remsa silikon i strumpbyxans resår, alltså av samma typ som håller stayupsen på plats? Då skulle byxdelen kunna göras lägre och fortfarande sitta skönt runt grenen utan hasa ner.

Unknown sa...

jag gillar svarta strumpbyxor, samt att ta på mig högklackade skor.
co

Håkan Preiholt sa...

Jag använder strumpbyxor väldigt ofta som kille och ser inte något konstigt i det. Ja ibland kan det bli jobbigt men det får man ta som med så mycket annat när man väljer stil.

Håkan Preiholt sa...

Jag har skrivit lite gran om detta problem i svenska dagbladet den 18 mar 2011, Idagsidan. Problemet är alltså inte helt enkelt även om det framstår som uppenbart här och nu./Håkan

Anonym sa...

Jag har använt strumpbyxor i många år och skulle inte kunna tänka mig att avstå dem. Här hemma består min klädsel i övrigt oftast av kjolar och klänningar men jag är feg nog att byta till brallor när jag går ut. Strumpbyxorna blir dock kvar.

Jag gillar inte långbyxor och är ledsen att tvingas till att bära dem p.g.a ett socialt påtryck i offentligheten. De mest bekväma plaggen borde inte begränsas till ett slumpmässigt val av personer baserat på deras kön. Det handlar i allra högsta grad om valfrihet och jämlighet som du påpekar.

Jag har lyckan att älska en kvinna som tillunnar och uppmuntrar mig att klä på mig vad ja vill. Jag är evigt tacksam till henne för detta. Människor som henne borde snarare vara en huvudregel än undantag.

Anonym sa...

Varning till män att ens prova strumpbyxor!!
Man blir fast genast och det ena ger det andra. Nu mer och mer damkläder.
Blir nog damkläder heltid snart för att jag provade strumbyxor för många många år sedan.
J.E.W.

Anonym sa...

Jag har som kille vant mig med strumpbyxor och höfthållare som vardagsplagg. Det är enkelt och praktiskt bra helt enkelt. inget märkvärdigt alls.

Anonym sa...

Hej! Jag trivs inte med strumpbyxor, de har för hög midja och man känner sig gubbig med resår uppe vid bröstkorgen eller gällivarehäng. Däremot kör jag sedan tio år med knästrumpor 20 den, behöver aldrig ha korviga långkalsingar som man måste ta av när man kommer in. Tycker det är fult med tantiga fotförstärkta, köper tåförstärkta (ICA´s Catania långa och bra) men helst de utan synlig kant fram. Man får passa sig för nyklippta naglar och att åka kälke hemma på golvet. Brukar ta på Helosan på benen när man är torr om vintern, då sitter de uppe hela dagen. Det var min förra tjej som gav starten pga alla småhåliga hon inte ville ha, dessa tog jag över till att ha i garaget mot kallt golvdrag, upptäckte då hur skönt det är, vanliga sockor över om det är mkt kallt. Använder nu även korta sockor i 20 - 30 den, men de är svåra att finna till stl 43/44.
Funkar mkt bra vid byggjobb som vid stenullsisolering, inget som kliar fastnar och bara slänga efteråt

Anonym sa...

Till sommaren eller när det blir tillräckligt varmt ute kommer i alla fall jag som kille att ha shorts med strumpbyxor på mig. Jag tycker bara att det är bekvämt och praktiskt på något sätt samtidigt som att det kommer att vara helt accepterat till våren hoppas jag.

Henri sa...

Det är många primitiva individer därute. Vi snackar väldigt mycket, men jag ser inte att vi lever som vi lär.

Ta t.ex. de kvinnor som påstår att plaggen enbart är deras? Vad säger man om det? 

Och samtidigt, när skulle en man vara snygg i ett par hudfärgade tunna strumpbyxor ihop med vadå? Tar vi flerhundraåriga plagg på oss ihop med opaka strumpbyxor så kan det börja likna något, men det är knappast vår verklighet idag.

Jag inser att vi män har ett problem, men väljer absolut inte bort plagget, under byxor. Det kan utvecklas till något sublimt även det, speciellt under tio av årets månader minst, i Sverige.

Hur många uppskattar t.ex. att strumporna inte veckar sig i skorna? Bara det är värt massor tycker jag personligen. Sedan slutade svenska män klä sig i långkalsonger under vintern, då passar strumpbyxor fantastiskt bra i stället, de är ju så mycket skönare.

Jag har inget behov av att manifestera mina klädvanor på något spektakulärt sätt men jag står gärna för mina åsikter ändå, som här i skrift.

Anonym sa...

Jag tar steget och nu använder jag strumpbyxor. Köper på nätet och på stan helt obehindrat. Till våren kommer jag att ha shorts och strumpbyxor 20 den som är min favorit. Som man eller kille så tycker jag att det här är roligt på något vis. Vad tycker ni?

Anonym sa...

Jag annvänder ochså både strumpbyxor och stayups helst i 20 den men även i andra tjocklekar. Har gjort i ett antal år och trivs jätte bra med det.

Visar gärna att jag annvänder det :)

Henrik 34 år.

Anonym sa...

Jag har använt strumpbyxor sedan jag var 13 år jag är nu 52 jag använder strupbyxor dagligen i arbetet och hemma nu när höstrusket börjat min fru vet om att jag använder strumpbyxor det är mycket skönare än långkarlsonger.

Anonym sa...

Har provat tunna strumpbyxor under jeans istället för långkalsonger.
Det var en praktisk och bekväm lösning.I övrigt är det väl mest för den egna upplevelsens skull jag har dem på mig. Det är ett plagg avsett för släta, hårfria kvinnoben och där gör det sig bra. Ibland iaf, hos dem som väljer rätt nyans och trivs i kjol,klänning, shorts eller vad det nu är.

Jag har håriga ben och tänker inte raka dem bara för att kunna visa upp mig i strumpbyxor. Har inget behov av att göra det.Finner heller inget sensuellt, lockande eller vackert i att se en man i nylonstrumpor även om han har rakade ben. Christer Lindarw har snygga ben för att vara en man och han tar sig bra ut i kort- kort och nylonstrumpor ,men lockelsen uteblir iaf för min del.

M sa...

Bra skrivet, själv tycker jag det är ett alldeles förträffligt plagg, värmer och är skönt och sitter där det ska och använder både strumpbyxa o leggings dock under byxan :)
har provat med shorts dock inne bara.
man med stort M 12

M sa...

Ja visst är det ett både praktiskt och skönt plagg, och det finns ju så många sorter att välja på :) jag själv har inga problem med storlekar och det finns ju större storlekar så inte behöver vi köpa speciella strumpbyxor för män som är bra mycket dyrare bara för att det ska vara just för män.
sist men inte minst, det är ju bara ett klädesplagg så jag förstår inte varför det blir sådan uppståndelse bara för att vissa män föredrar strumpbyxor utan att för det vara bög, transvestit osv lite trångsynt kan tyckas, nä på med strumpbyxan bara ;)
M

Anonym sa...

P
Är kille och använder strumpbyxor ofta för det är skönt och värmer när det är kalt ett mycket bra plagg

P

Anonym sa...

Javisst idag är det inte ett dugg märkvärdigt alls att killar har både ibland höfthållare och strumpbyxor just för att de är just bra plagg ibland. borde vara mer killar på den här sidan om man tänker på så många som använder strumpbyxor av både tjejer och killar.

Anonym sa...

Jag går numera i kjol (med strumpbyxor/stayups) på stan efter ett par pilsner (det krävs några pilsner för att tappa rödslan, vissa idioter är riktigt jävla skrämmande). Men det är viktigt att vara fri från alla dessa jävla idiotnormer och leva upp till sin självrespekt.

Anonym sa...

Helt rätt. Och det är nu många som numera trotsar alla dessa "idiotnormer", där att killar inte ska kunna ha kjol och strumpbyxor exempelvis.

Anonym sa...

Jag har även på sommaren mycket strumpbyxor just för att det är för mig behagligt. så får jag oxå veta att fler än jag skulle vilja men vågar inte. Hur tokigt får det bli?

Anonym sa...

Jag mår bra av att ha strumpbyxor på mig och då har jag det självklart även som kille om man nu behöver ursäkta sig i dessa sammanhang.

Anonym sa...

Nej jag tror inte att man behöver ursäkta sig i sådana här sammanhang. Men det har betydelse att man marknadsför iden med att killat också använder strumpbyxor precis lika självklart som tjejer tycker jag.

Anonym sa...

Det märkliga i den här kråksången är att de företag som tillverkar och distribuerar strumpbyxor exempelvis inte vänder sig till killar. Varför det borde ju vara lönsamt om inte annat.

Anonym sa...

Min Fru har inget emot att jag använder Strumpbyxor ! Sköna och ha på sig , värmer ..! Dessutom får jag gå till hennes Godis låda och låna hennes trosor .. Mycket bättre än tråkiga kalsonger . Går för övrigt i damunderkläder när jag är hemma , och hon säger Inget problem . Använder Abecitas Bh med A kupa ..Inget fel i det ! Är inte Homo eller Bi , en vanlig Man ! Älskar kvinnor .. och har inte en dragelse till män ..! usch..
Är nog lyckligt lottad med min Fru !! Strumpbyxorna åker på direkt , och blivit en vana .

Anonym sa...

Varför går dom långt upp under armarna när man väljer rätt storlek?
Är killarna felkonstruerade eller tvärtom?

Anonym sa...

Visst är det häftigt att hur länge eller hur långt den här debatten ändå går på så kan killar aldrig använda strumpbyxor. Det tycker jag är grymt krassligt
.

Anonym sa...

Jag använder strumpbyxor som en sexuell kick har dom på mig i stort sätt jämt
Får ett skönt lugn inom mig med strumpbyxor på mig
Ja jag onanerar med dom på mig

Anonym sa...

såå underbart skönt att ta på sig ett par strumpbyxor gärna naken under och ha dem under byxorna jag är en man 50 år som älskat strumpbyxor sen jag var pojke känner mig sexig o älskar mina tunna svarta strumpbyxor älskar att onanera i dom .tänder på att kvinnor o män ser att jag har dem på mig

Anonym sa...

ja så underbart härligt att känna det tunna nylonet mot stjärt och kön jag brukar också vara

naken under och dra upp strumpbyxorna över byxlinningen så att det syns att jag har detta härliga plagg många kvinnor som tänder på detta har fått många förslag från kvinnor

älskat strumpbyxor sen 13 års åldern

Unknown sa...

Ja älskar att gå I strumpbyxor o känner mig grymt sexig o så känna nylonstrumporna mot huden så nice




Unknown sa...

Det är så läckert me killar I strumpbyxor o klackar tycker ja ärså sexigt

Anonym sa...

En bra länk till oss alla som gillar strumpbyxor.

http://hosieryformen.blogspot.com/

Det känns som om det börjar finnas hopp för oss män/killar som använder strumpbyxor.

Anonym sa...

Är en man och jag tycker att stay up är det skönaste att ha på under jeansen använder även andra dam underkläder