fredag 5 februari 2010

Tåförstärkning

Hjälper det verkligen med att ha tåförstärkning på strumpbyxorna? Jag tycker att det uppkommer hål där jämt och ständigt ändå. Eller är det så att det är lättare, och därmed billigare, att tillverka strumporna med en förstärkning där fram? Att det går hål där för mig kan väl i och för sig bero på många saker. Det är ju under fötterna som strumporna slits mest oavsett om man har skor eller ej. Det räcker ju med att det kommer in en pyttelitet grus i skon som man inte känner. Sen är det kört. Det känns alltid surt att behöva slänga ett par strumpbyxor man trivs i bara för att dom gått sönder lite. Särskilt om man bara haft dom typ en dag.

3 kommentarer:

Strumpbyxverkstan sa...

Hej! Fina bilder på din strumpbyxa. Jämn och fin tåförstärkning, det syns att du lägger ner tid på att få strumpbyxan att sitta rätt. Det ser ut som en väldigt generös tåförstärkning som täcker upp bra, jag tycker att det inte skall behöva bli skador på den. Kan du ange ungefär var någonstans på tåpartiet som dina skador uppkommer.
Strumpbyxfoten slits ju hårt framtill, även hälpartiet är väldigt utsatt för slitage. Frågan är hur det skulle vara utan förstärkningar. Personligen tror jag inte att det skulle funka, inte till vardags i alla fall. Kraftiga lycrastrumpbyxor i så fall. Men det finns ju strumpbyxor helt utan sömmar och förstärkningar. Wolford hade det förr i alla fall. Prova och se.

LM sa...

Jag kan bara hålla med Strump-byxverkstan med att säga: Hur skulle det bli utan tåför-stärkning?
Jag tror att strumpbyxorna skulle gå sönder mycket snabbare utan tåförstärkning.
De flesta sömmarna i ett par strumpbyxor är där det är för-stärkt på ett eller annat sätt. Förmodligen är det lättare att sy i den förstärkta delen än den oförstärkta.
En annan sak är att det är ganska ofta, tycker jag, att foten glider inne i fotdelen av strumpbyxan. Det innebär att tå-sömmen inte är riktigt på rätt ställe efter ett par timmar. Då skulle tånaglarna ha mycket lättare att "äta" hål på strumpbyxorna om det inte fanns någon tåförstärkning.

Belpino sa...

Nu finns möjlighet att prenumerera på strumpbyxor på www.belpino.se