onsdag 8 februari 2012

Blanka eller matta?

Nu under vintern har jag gjort en helt ovetenskaplig undersökning när det nu varit väldigt kallt en längre tid. Jag har fått för mig att ett par matta strumpbyxor är varmare (eller mindre kalla) än ett par glansiga i samma denier. Jag ska fortsätta att pröva lite olika för att se om min teori stämmer.
För övrigt så har jag i vinter investerat i en täckkjol. Helt suveränt plagg om man vill ha kjolen kvar på vintern och behålla värmen. För handen på hjärtat. Med bara tunna nylonstrumpbyxor blir det svinkallt om knäna.

7 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
LM sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Henri sa...

Jag läste, och förstår inte riktigt kommentarerna du får. Jag tycker det var en intressant synpunkt. Jag vet bara att stödstrumpor inte värmer så mycket, speciellt mer glansiga.

C sa...

Helt rätt! De där kommentarerna hade inte ett smack med saken att göra så jag tog min redaktionella frihet och raderade dom. Hoppas ingen misstyckte.

LM sa...

I förgår hade jag ett par blanka strumpbyxor (40 den stödstrumpor från Åhlens) under jeansen. Jag har inte tänkt på det tidigare, men jag frös lite hela dagen. Jag har tyckt att dessa strumpbyxor har varit så kollosalt sköna & bra. Vet inte om det har med blankheten eller inte att jag frös. Den senaste tiden har jag haft Lindex 40 den, pga kylan.
För övrigt tycker jag att det var onödigt att ta bort de 3 kommentarerna. Jag tycker bäst om de lite blankare strumporna. Det är både utseende mässigt & känslan på benen som gör att jag tycker bäst om dem. Även om de blankare strumporna kanske är lite sämre på att hålla värmen.

Henri sa...

Matta strumpor kan säkert rymma lite fler luftfickor, och därmed värma mer. Det är säkert samma egenhet som gör att dom blir noppiga istället för att gå sönder, syftar på maskor.
Och jag har tänkt efter lite mer, matta värmer generellt mer tycker jag allt, vissa matta värmer otroligt mycket.
Sist så tycker jag att vi alla har något slags ansvar när vi umgås, även på nätet. LM, prova Kunert's Leg Control 70 och 40, 40 är otroligt hållbara och sköna, 70 har speciellt vacker glans, märkligt nog lite ömtåligare tror jag. Men fantastiska, båda har blivit favoriter. 40 denier är så prisvärda dessutom, fast de kostar 90 kronor i Tyskland. Hosieria.