lördag 5 maj 2012

Test av Lindex

Jag har ju tidigare rapporterat lite tester om billiga basstrumpbyxor. Nu har jag testat ett par inte så mycket dyrare men kanske finare; Lindex "Favorite Semi Shine tights 15 den" som kostar 49:50. Lindex Shop Online - Strumpbyxa, 15 DEN Strumpbyxan finns i flera färger: "black", "nearly black", "camel", "sun brown" och "dark grey", dvs urvalet täcker upp de flestas behov. Materialet är 85% polyamid och 15% lycra. Den blandningen brukar innebära att strumpbyxan är hållbar något glansig (Lindex benämner den som "semi matt") Nackdelen med för mycket lycra är ju att strumporna kan bli lite stela att ta på sig och det är därför viktigt att man väljer rätt storlek. Just den här strumpbyxan finns i tre storlekar: 36-38, 40-42 och 44-46. Dvs även här täcks de flestas behov. Byxdelen är kraftigare sydd och har en bred bommulsklädd grenkil och en tunnare tåförstärkning finns också. Strumpbyxan ligger ordentligt förpackad kring en pappskiva med celofan runt i ett platt paket. Precis som alla strumpbyxor är det viktigt att dra lite i benen innan dom träs på för att aktivera garnet. Och i det här fallet känns det extra viktigt för strumpbyxorna känns riktigt tunna. Med nyrakade ben är påtagningen inga problem och trots att de är tunna så går det att dra lite för att passformen ska bli bra. Nästan omedelbart känner jag att byxan är låg i grenen men den sitter förvånandsvärt bra hela dagen trots att det känns som att dom ska åka ner. Lycran i strumpbyxan ger en fin lyster på benen och i kombination med 15 den och att jag valde "camel" (dvs ljus beige) så upplevs det inte som att jag har strumpbyxor på mig överhuvudtaget. Skönt i vårsolen alltså. Men jag tror att det hade varit lite bitit om benen i vintras. Efter två tvättar så är passformen fortfarande den samma och det finns ingen tillstymelse till noppor eller slitage. Klart godkänt alltså. Om jag ska jämföra med billigare strumpbyxor som jag testat förut så är de extra tiorna väl investerade pengar. Sammantaget är det en mycket prisvärd strumpbyxa som skulle fått högsta betyg om det inte var för att jag upplevde den som lite låg i grenen. Bra val till så väl vardags som till fest.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jättetrevlig blog, skönt att det finns fler som gillar strumbyxor. Det är ju likson våran säsong nu innan det blir för varmt...
En iakttagelse är att strumpbyxor är lägre idag, kanske det beror på byxmodet, vad vet jag. Det ger i alla fall en känsla av att dem inte riktigt sitter på plats.
Har provat "ICAs" "Daily support" en byxa som är slitstark ger snygga ben och (för mig som står mycket) en otrolig skillnad i hur benen känns efter en dag. Någon fler som känner att det faktiskt fungerar med "supportstrumpor".
Tack igen för en bra blog!!

C sa...

ICAs Dayly support har jag inte provat även om jag har bra erfarenhet av likanande strumpbyxor. Får väl se om det blir en test framöver?

Jenny sa...

Underbar blogg för oss som älskar att använda strumpbyxor!

Jenny sa...

Jag använder Lindex strumpbyxor nästan varje dag både på jobb och hemma. De är mycket fina, sköna och ser de väldigt blanka ut och det älskar jag.
Använder tunna strumpbyxor max 15denier.