torsdag 13 november 2008

Maskor!




Var går strumpyxor oftast sönder? Ja, för min del är det i alla fall i fotdelen. Det är nog oftast skorna som på något sätt skver emot och så är maskan där. Och det finns väl inget fulare än trasiga strumpbyxor. Ett sätt att minimera risken för maskor vid fotdelen är att använda strumpbyxor med fotförstärkning. Men den hindrar ju egentligen bara maskan att sprida sig, och ge upphov till den fula randen. Men det blir ju hål i alla fall och strumpbyxan måste slängas. Ett sätt att hantera det är att alltid använda andra strumpor över när man använder stövlar. Är det kallt så är ett par vanliga bomullsstrumpor bra, annars duger ett par korta nylonstrumpor. I skor som inte är öppna, tex pumps eller loafers så har jag ofta ett par steps innuti. Då blir det bara dom som blir trasiga. Annars är det alltid bra att kontrollera sina skor invändigt. Jag har märkt att särskilt sandaletters band ibland kan ha vassa kanter. Det kan alltså vara bra att ta ner dom på något sätt. T.ex. med en nagelfil.

1 kommentar:

Strumpbyxverkstan sa...

Ja, det där var ju ett riktigt haveri. Visst är det så att strumpbyxan oftast går sönder i foten. Strumpbyxhälen är kanske mest utsatt men det blir också skador under foten framtill.
Skadornas omfatting är mycket beroende på hur förstärkningarna är utformade. När det gäller hälförstärkningen så anser jag att den inte bara skyddar mot skador och förhindrar att maskor drar upp, den håller även strumpbyxan på plats och det främjar också hållbarheten. Bäst skydd är precis som du säger att ha en socka över strumpbyxan om man tex har stövlar eller kängor. Själv har jag nästan uteslutande helförstärkta strumpbyxor.