fredag 29 augusti 2008

Hösttecken

Idag kunde jag konstatera en hel del hösttecken. Ja, det pratas ju om vårtecken på andra sidan sommaren, så varför inte. Ett tydligt hösttecken är ju alla strumpbyxor som kommer på benen. Idag har det varit betydligt fler ben med strumpbyxor än det var förra veckan. Det kallare vädret är naturligtvis en orsak, men jag hoppas att det även är av utseendemässiga skäl. För när solbrännan börjar försvinna så varför inte ge benen en fin nyans med hjälp av ett par sköna strumpbyxor. De flesta jag sett har dock gått i mörka färger, men även en hel del beigea nyanser. Fint tycker jag.
På jobbet idag var vi flera som har haft strumpbyxor, även om en och annan envisas med att gå barbent till kjolen. Pratade med en kär väninna över en kopp kaffe om strumpbyxor och hon hade ett par 40 den svarta, nästan helt täckande, från Lindex. Fint, men kanske lite väl varmt just nu. Senare i vinter så är dom perfekta. Vi var i alla fall överens om att strumpbyxan är ett underskattat plagg och att vi skulle ha mer strumpbyxor under hösten.

3 kommentarer:

Strumpbyxverkstan sa...

Visst är det tjusigt med 40 den, men det ser lite ogenomtänkt ut ibland när tjejer kommer med heltäckande svarta strumpbyxor i 25-gradig värme. Men det är i alla fall strumpbyxor.

Gustav__ sa...

Hej!

Roligt att stöta på din blogg, som är ett bevis till på att strumpbyxor uppskattas idag på ett helt annat sätt än för några år sedan. I slutet av 1990-talet och i början vårt millennium var de så gott som bannlysta eller så var de enbart ett nödvändigt ont. Nu blåser det från annat håll och bra så!

Jo, ser alltid framemot hösten då damerna igen täcker sina ben med strumpor. Inget fel med bara lår men jag föredrar nylon. I dagens mode är det de täckande strumporna som räknas. Man hör och läser dagligen hur ett par tunna, speciellt hudfärgade eller beige strumpbyxor är ”no, no!”. Men det plötsliga hoppet från ingenting till ett par 55 deniers kolsvarta strumpbyxor är ganska våldsamt, i synnerhet om termometern visar över 15 grader celsius och solen skiner från bar himmel. Som tur tycks det finnas ett alternativ till de allrådande svarta, färgglada och allehanda mönstrade strumpor är nu ganska populära och själv tycker jag att de passar bra till sensommaren och hösten, det är ju, trots allt, nästan sommar än och dessutom väldigt långt till vintern.

By the way: Har bloggens läsare följt denna sommar med den amerikanska häxjakten som har som mål att driva ut strumpbyxorna mer eller mindre helt och hållet. En stor skara rasar emot kutymen att använda nylonstrumpor på arbetsplatser och kontor, och har startat en stark anti-strumpbyxkampanj. Tvång är alltid av ondo, men hatet har fått alldeles orimliga proportioner. Jag är glad att jag bor i Europa där man besparas från all fundamentalism och hets och man har den naturliga rättigheten till fritt val i ett vidsynt klimat.

Strumpbyxverkstan sa...

Jag har förstått att det är lite liv och rörelse ang strumpbyxor i USA, men det blåser nog över.
Jag har nyss varit där, och jag märkte inget.
Men jag har läst en del om det.