fredag 5 september 2008

Fint på fredag



Tänk vad många sorters strumpbyxor det finns egentligen. I dagarna har jag sett en hel del komma fram ur byrålådorna. Men det är ju mycket riktigt svart och täckande som gäller på stan. Jag är kanske lite för traditionell, och kanske tråkig. För även om det är fint med täckande svarta ibland så föredrar jag nog ändå hederliga beiga. Idag har jag valt ett par från Vouge. Lite dyra kanske, 98 kr, men det är ju fredag så då går det väl bra att piffa till sig lite. Ska dessutom direkt från jobbet till en tillställning där det känns mest rätt att dom strumpbyxorna istället för ett par billiga, eller täckande svarta för den delen. Med rätt skor till så blir det perfekt. Känner mig finare i alla fall... Nåja dom sitter också mycket bättre än billiga flerpacksstrumpbyxor som annars är bra som vardagsstrumpbyxor. När det inte är Lycra i strumpbyxorna så blir dom gärna lätt sladdriga och det känns i alla fall som dom inte hasar ner. Något som är det värsta jag vet. Men mina Vogues Sensual Touch har suttit på plats hela dagen utan tillstymmelse till att hasa ner. Dom är dessutom tvättade några gånger och ändå håller dom formen.

Kul att det är fler som börjar hitta till min blogg, och att det kommenteras en del. Det känns bra att det jag skriver uppskattas. Mer läsare och kommenterare är alltid välkommet, så om du känner någon som också gillar strumpbyxor, så tipsa gärna om min blogg.

6 kommentarer:

Gustav__ sa...

Hej igen!

Jo, Vogues strumpbyxor är det inget fel på, de har en ganska hög kvalité. Som finländare stöter jag på dem dagligen, Vogue är nämligen ett finskt varumärke. I Finland finns fortfarande en livskraftig strumpindustri, något som mer eller mindre försvunnit helt från de övriga nordiska länderna. I Finland tillverkas tre varumärken av företaget Nanso Group: Norlyn, Amar och Vogue som har en ganska stark position i på den nationella marknaden. Strumporna tillverkas i den lilla staden Torneå, ett stenkast från Haparanda. Samtliga brands har ett ovanligt brett sortiment med tiotals olika modeller allt från tunnaste tunna sommarstrumpbyxor till de tjockaste ribbade vinterstrumpor av ull. Norlyns strumpbyxor kan man köpa praktiskt taget i varje snabbhandel, det är som La Mote i Sverige, förmånliga vardagsplagg. Vogue har ett starkt renommé även på den internationella marknaden, tydligen finns den också i svenska strumpavdelningar. Amar har kanske de mest exklusiva strumpbyxor, men inte skiljer de sig nämnvärt från Vogues motsvarande.
Mer om Vogue, Amar och Norlyn, se:
http://www.nanso.fi/page.php?page_id=135
http://www.nanso.fi/page.php?page_id=68
http://www.nanso.fi/page.php?page_id=36

C sa...

Tack för ditt fina inlägg om strumpbyxor från Finland. Kul att läsa.

Suzie sa...

Hej,

Nej Du är inte alls tråkig som föredrar tunnare strumpbyxor, det gör jag också. 15-20den, max 30 och gärna solbruna eller beige. De tjockare får vänta tills det blir riktig vinter. Vouges provade jag för några år sen, tyckte de gick sönder alldeles för lätt, men efter att ha läst vad Du skrev ska jag ge dom chansen igen, för de är ju ursnygga och sköna, tack.

kramisar

C sa...

Hej Suzi!
Tack för ditt inlägg. Kan bara hålla med om att tunna begia är favoriter. Gärna lite glansiga också. Det är skönast och finast. Har kommeneterat lite om tjockare strumpbyxor i dagens blogg. Trevlig läsning.

Kram, C

Strumpbyxverkstan sa...

Jag har använt Finska Strumpbyxor ganska mycket. Klart bästa hållbarhet och mycket sköna.

C sa...

Förutom Vouge har jag goda erfarenheter av Norlyns strumpbyxor. Bra passform och kvalité.